Marmoleum

Zowel in woonhuizen als in heel veel bedrijfspanden ligt een marmoleum vloer. Logisch, de vloer heeft ontzettend veel voordelen en maar weinig nadelen. We zetten ze hieronder graag voor u op een rijtje.

Milieuvriendelijke vloer

Vandaag de dag is duurzaamheid en milieubewustzijn heel belangrijk. Marmoleum is gemaakt van natuurlijke materialen, het is klimaatpositief (zonder compensatie), het is recyclebaar en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. 
En dat is niet sinds kort, dat is al jaren zo. Want al sinds de eerste linoleum vloer werd gemaakt is deze vloerbedekking zeer milieuvriendelijk. 

Geluiddempend

Als je in een appartement woont dan zijn sommige vloeren uit den boze. Plavuizen bijvoorbeeld, want als je daar met je hakken overheen loopt zit de benedenbuurman misschien gelijk rechtop in zijn bed.
Een voordeel van marmoleum is dat het geluiddempend werkt. Je kunt dus gerust met schoenen aan over de vloer lopen, de buren zullen je alleen horen als je doelbewust gaat stampen of springen. 

Marmoleum is vrijwel onslijtbaar

Als je een vloer wilt waar je de komende jaren onbezorgd van kunt genieten dan heeft marmoleum nog een voordeel: Deze vloer gaat jarenlang mee. Hij gaat met gemak tientallen jaren mee. Het enige wat je af en toe moet doen is een nieuwe filmlaag aanbrengen. Dat is heel eenvoudig, kwestie van de vloer goed schoonmaken en met een mop de speciale vloeibare laag aanbrengen en laten drogen. Je vloer is weer als nieuw en kan er weer jaren tegen.

Hygiënisch en antibacterieel

Mensen die last hebben van allergieën, zoals voor de huisstofmijt, krijgen vaak snel last van klachten als er tapijt op de vloeren ligt. Met marmoleum heb je daar geen last van. Eén van de fijne marmoleum voordelen is dat deze vloer antibacterieel en hygiënisch is. Natuurlijk moet je je vloer vegen of stofzuigen en afhankelijk van het gebruik reinigen met een schoonmaakmiddel. Maar als je dat consequent doet dan kun je bij wijze van spreken van de vloer eten.
Het is ook een prima vloer voor huishoudens met huisdieren. Katten- en hondenharen verwijderen is met de stofzuiger zo gebeurd.

De vloer is niet ‘besmettelijk’ voor vuil

Voor diegene die niet iedere dag zin en/of tijd hebben om de vloer te stofzuigen: je ziet niet snel vuil op de vloer.
Krijg je onverwacht bezoek dan is de kans groot dat ze niet zien dat je die dag nog niet hebt gestofzuigd.

Marmoleum koop je in veel verschillende kleuren

De mogelijkheden in kleur en design zijn eindeloos. Je kunt gaan voor betonlook, maar ook voor een opvallende kleur die helemaal bij jouw smaak past. 

Marmoleum en vloerverwarming

Steeds meer mensen ontdekken het comfort van vloerverwarming. Marmoleum gaat daar prima mee samen.
Als de vloer er dan toch uit gaat, laat dan meteen vloerverwarming aanleggen. Daar overheen gaat de egaline en vervolgens de marmoleum vloer.

De vloer moet vlak worden gelegd

Als je kiest voor een marmoleum vloer dan moet de ondervloer absoluut glad en vlak zijn. Ook als hij dat op het oog is zitten er vaak putjes en hobbels in. Die zie je direct als je daar marmoleum overheen legt.
Eén van de weinige marmoleum vloer nadelen is dat je de ondervloer bijna altijd moet egaliseren. Dat betekent dus extra kosten. Daarnaast moet de egaline 24 tot 48 uur drogen. Daarna kan je vloer pas worden gelegd. Dat betekent dat je een paar dagen moet uittrekken voor het leggen of laten leggen van een marmoleum vloer.